SAMEN OP PAD!

Voor COACHING kunnen vele redenen zijn. Hieronder volgen een aantal voorbeelden waarbinnen je vragen zouden kunnen passen. Het PERSOONSMODEL dient ter verduidelijking.

VAARDIGHEDEN:

 • Ik heb een nieuwe baan en ik merk dat mijn competenties niet toereikend zijn. Een coachingsgesprek kan verheldering brengen over wat er nodig is om je COMPENTIES af te stemmen op je taak.
 • Ik wil solliciteren en voel me onzeker of mijn vaardigheden toereikend zijn.
 • Ik ben leidinggevende en merk dat mijn medewerkers mijn opdrachten niet goed opvolgen. Wat zou ik kunnen ontwikkelen?

GEDRAGSSTIJLEN:

 • Ik vind mijn werk leuk en boeiend, maar merk dat mijn gedrag niet goed past bij wat er van mij gevraagd wordt. Bijvoorbeeld, je bent leidinggevende en hebt een actieve stijl van benaderen en lost graag snel een kwestie op. Je werk vraagt juist om geduld en een luisterende houding.
 • Of: je merkt dat je steeds dingen voor je uitschuift, waardoor de taken niet op tijd af zijn. Dat levert STRESS op. Hoe ga je hiermee om?

NORMEN EN WAARDEN:

 • Ik voel onvrede over mijn werk. Ik merk dat ik niet echt lekker in mijn vel zit en niet met plezier naar mijn werk ga. Ik voel me niet gemotiveerd. Doet mijn werk nog wel een beroep op mijn BEHOEFTEN? Leef en werk ik naar mijn WAARDEN? - Ik ben steeds veel te lang bezig met een taak, zodat ik deze niet op tijd af heb. Dat roept irritatie op. Voor mij MOET het PERFECT zijn. Daar heb ik last van! - Bij ons op het werk heerst er een zogenaamde ‘aanspreek cultuur’. Het is de bedoeling dat we elkaar feedback geven. Maar ik vind dat moeilijk, want als ik kritiek krijg, dan voel ik me niet meer GELIEFD. Ik trek me dan terug en doe niet meer mee. Of ik denk dat ik het niet goed doe…..
 • Mijn leidinggevende stelt HOGE EISEN aan mij. Terwijl hij zelf het niet zo nauw neemt. Ik raak regelmatig in CONFLICT. Hoe los ik dit op? Hoe pak ik dit aan? - Sinds kort ben ik ZZP’er en merk dat ik veel te veel uren werk. Waar ik voorheen een laiser faire houding had en de deur gewoon dicht trok op mijn werk, heb ik nu nog amper een dag vrij in mijn werkweek. Hoe pak ik dit aan, zonder al te veel STRESS?

IK EN WERELDBEELD

 • Ik kan promotie maken op mijn werk, maar durf de stap niet te zetten. Het ontbreekt mij aan ZELFVERTROUWEN. Ik heb al vaker banen gehad, waar ik hetzelfde meemaakte en voelde. Zo stel ik mezelf steeds weer teleur. Ik vind mezelf een angsthaas. Hoe kan ik hiermee dealen?
 • Werken doe ik de hele dag, de avond en het weekend ook nog als ik niet uitkijk. Het ontbreekt me aan ZELFWAARDERING. Het is nooit goed genoeg.
 • Ik vind het heel moeilijk te benoemen, maar het lijkt erop dat ik steeds weer in dezelfde valkuil trap: waar ik ook werk in welke functie dan ook, ik krijg veel waardering. Maar ik voel zelf die waardering niet t.o.v. mezelf. Dat is een naar en leeg gevoel. Ik ben nooit tevreden.
 • Ik heb een functie waarin hoge eisen aan mij worden gesteld. Het gaat goed, iedereen is meer dan tevreden. Toch denk ik heel vaak dat ik ‘door de mand zal vallen’ en iedereen dan ziet dat ik faal. Dat geeft veel STRESS en zorgt ervoor dat ik ongezonde leefgewoontes ontwikkel. NB: drank, roken, snoepen en slecht slapen kunnen hierbij horen. -
 • Als ik in een vergadering zit en een mijns inziens, goed idee naar voren breng, wordt het niet opgepikt. Mijn collega zegt hetzelfde en hij wordt wel gehoord! Hoe kan ik dat veranderen? -
 • Ik wil op mijn werk mijn mening vol verve brengen. Maar dan blijkt het toch weer niet over te komen zoals ik het bedoel.

AANGEBOREN EIGENSCHAPPEN

 • Soms kan ik me verveeld en wat vervreemd voelen. Dan vraag ik me af: spreek ik mijn TALENTEN aan? Word ik voldoende uitgedaagd? Haal ik alles uit mezelf wat erin zit? -
 • Mijn vader had een houthandel. Nu ben ik er directeur. Soms vraag ik me af of ik dit nou echt wel wil….
 • Als ik heel eerlijk ben, dan ontbreekt het mij aan ambitie.

KERN, WEZEN, ZELF

 • Ik ben 50+er en ‘moet’ nog 15 jaar…..Soms vraag ik me af of ik mezelf echt tot uitdrukking kan brengen in mijn werk. Is dit echt wat ik altijd heb gewenst?
 • Past dit werk bij mij? Geeft ’t vervulling? Voel ik resonantie? GENIET ik ervan? Geeft het mij energie? Is dit het beste dat ik te bieden heb?

LIFE COACHING

De balans in WERK & PRIVÉ kan een item zijn. Ook kunnen de hierboven beschreven voorbeelden betrekking hebben op je privé leven.

RE-INTEGRATIE

Mijn hele leven wordt mijn dagelijkse - en werkzame leven gekleurd door het hebben van chronische klachten: reuma en astma. Dat betekent dat ik zelf veel ervaring heb in re-integreren. Ik weet wat het van een werknemer vraagt. Veel. Ik weet ook dat je veel moed moet verzamelen om weer terug te komen in ‘de wereld van de gezonden’ en hoe lastig dit kan zijn. Doordat het meermalen in mijn leven voorkwam, heb ik een manier ontwikkeld om deze klus te klaren.
Zie re-integratie

PSYCHOLOOG

Als geregistreerd Arbeid en Organisatiepsycholoog NIP, afgestudeerd in de Klinische Psychologie, kan ik ook steun bieden bij dieperliggende problematiek. Soms is een combinatie van coaching en psychologische gesprekken de beste aanpak.

THERAPEUT

Als therapeut , afgestudeerd in Creatieve Therapie Drama en Certified Practioner Psychodrama, ben ik aangesloten bij het NVPA en de RBCZ. De meeste zorgverzekeraars vergoeden gesprekken in ieder geval gedeeltelijk. Deze link geeft info over uw vergoedingen nvpa.zorgverzekeraars

              
RBCZ 204937R                            NVPA 102700

Bent u WERKGEVER en op zoek naar een hooggekwalificeerde en zeer ervaren coach, neem dan contact op.

Bent u PARTICULIER neem dan contact op om persoonlijke afspraken te maken.